CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter för aktiv reglering och styrning av luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed att Boeing valt CTT som leverantör av luftfuktarsystem till flight deck, crew rests och två kabinzoner till Boeing 777X. CTT är direktleverantör till Boeing. CTTs produkter kommer att vara tillval, SFE (Supplier Furnished Equipment). Garanterat ordervärde saknas således. CTT räknar med de första intäkterna till testflygplan 2018.

Boeings val av CTT möjliggör överföring av erfarenheter och bevisad funktionalitet från Boeing 787 till 777X och därtill ta nästa steg till att erbjuda kabinbefuktning (två kabinzoner). Totalt kan Boeing 777X utrustas med fem luftfuktare.

”Det är en ära att Boeing valt CTT som leverantör till ännu ett widebody program. Det här är en stor händelse som bygger på våra erfarenheter från 787”, säger Torbjörn Johansson, VD på CTT Systems. ”Efterfrågan på befuktning är hög på 787 med en tillvalsfrekvens räknat på den globala flottan avseende cockpitbefuktning uppgående till närmare 80 procent. Jag är övertygad att ett utökat erbjudande till kabinen kommer mottas väl bland flygbolagen.”

Boeing 777X kommer vara det största och mest effektiva två-motoriga planet med 12 procent lägre bränsleförbrukning och 10 procent lägre driftkostnad jämfört med konkurrenterna.

”Jag tror att 777X med sina fem möjliga luftfuktare per flygplan har en stor chans att slå 787 Dreamliners genomsnittliga bestyckning med cirka två luftfuktare per flygplan”, kommenterar Torbjörn Johansson

CTTs luftfuktare vidhåller den relativa luftfuktigheten på en för människan komfortabel nivå runt 20 procent. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar problem med torr luft (torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar) och förbättrar välmående och sömn. Luftfuktarna bygger på Evaporativ befuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier.

Om CTT SYSTEMS
CTT är marknadsledande leverantör av fuktregleringssystem till flygplan. CTTs anti-kondensationssystem – Zonal Drying™ – är standardutrustning på Boeing 787 och tillval på Airbus A350XWB och Boeing 737NG. CTTs luftfuktare är option för cockpit på Airbus A350XWB och på B787 samt option för besättningarnas viloutrymmen på A380 och A350XWB samt standard i alla viloutrymmen på B787. CTTs kabinbefuktningssystem Cair™ är tillgängligt som option på A350XWB. Besök även: www.ctt.se

För ytterligare information:
Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 01 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ezkgx.beeweb-red.io

CTT Systems AB (publ.) offentliggör denna information enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 januari 2017 kl. 08.30 (CET).