Vid en presentation på en galamiddag den 26 mars på det fem-stjärniga Hotellet Omni Shoreham i Washington, DC, erhöll CTT Systems Air Transport World tidningens Aviation Technology Achievement Award för sitt Zonal Drying™ och Cair™ system. Prisutdelningen skedde inför en 250 personer stark publik bestående av ledande personer inom den globala flygindustrin.

CTT har enhälligt röstats fram till detta svårvunna pris av en panel oberoende experter, bestående av globala ”gurus” inom flygindustrin och respekterade tekniska specialister.
Priset togs emot av CTTs VD, Torbjörn Johansson och VP Sales & Marketing Peter Landquist.

"Det är en ära för CTT att få denna utmärkelse och bli uppmärksammade för vår utveckling av Zonal Drying systemet, Crew Humidifiers och vårt Cair-system. Denna utmärkelse delas av alla våra medarbetare hemma i Sverige. 2012 var CTTs 21-årsdag och det eftertraktade priset är helt klart det bästa vi kunnat önska oss inför den tid som nu kommer ", säger Torbjörn Johansson.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare.

Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

Kom och upplev lite "Cair" på riktigt,
Hamburg, April 9-11, Aircraft Interiors Expo, monter 5E69

Vi ser fram emot att välkomna dig!

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 27 mars 2013 kl 08:30 (CET).