CTT Systems AB har erhållit beställning på ett Cair™ System från ett större Completion Center. Systemet skall installeras 2012 på ett Boeing B747-8i VVIP flygplan.

”En stor succé för oss att få en order till detta projekt som avser en av de första VVIP versionerna av Boeings senaste och största modell; B747-8i. Detta blir också vårt hittills största och mest komplexa system vi byggt och avser befuktning av hela flygplanet, både nedre och övre däck”, kommenterar Ulf Liljenberg, försäljnings och marknadschef på CTT Systems. ”Boeing har fått 109 beställningar av B747-8i varav hela 8st är för VVIP eller Head of state”, fortsätter Ulf Liljenberg.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.