CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från Sabena technics, Bordeaux Frankrike. Systemet skall installeras på ett VIP Airbus A318 flygplan tillhörandes en viktig Middle East VIP operator.

Sabena Technics, är ett ledande VIP completion center och denna första installation av CTT CairTM System på en A318 kommer att ske vid deras Bordeaux fabrik. "Sabena technics är mycket glada över att återigen få arbeta med CTT. Vi hade en mycket bra samverkan på ett tidigare projekt vilket varit en var en avgörande faktor för att välja dem igen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans på detta nya spännande projekt ", säger Francesco Aucelli, VIP and Cabin Modifications Head of Procurement på Sabena technics.

"Det är en stor glädje för oss att kunna presentera denna order då det är den andra från Sabena technics och vi är speciellt glada eftersom det är den allra första ordern någonsin på ett A318 flygplan" säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing i CTT Systems." Vi ser mycket fram emot att få arbeta med Sabena technics igen i detta nya projekt.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 24 aug 2012
kl 14:00(CET).