CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från Lufthansa Technik AG, Hamburg Tyskland. Systemet skall installeras i ett VIP Boeing BBJ2 flygplan. Lufthansa Technik AG är ett stort Completion Center som erbjuder högsta kvalitet på kabin ombyggnationer och relaterade tjänster.

”Vi är mycket glada över att erhålla denna nya order från Lufthansa Technik AG vilken är den andra VIP ordern från Lufthansa Technik under 2012 och vi ser nu fram emot att fortsätta att arbeta med Lufthansa Technik i detta nya projekt ", säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing för CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 31 aug 2012
kl 11:00 (CET).