CTT Systems AB får beställning på ett Cair™ System från Lufthansa i Hamburg Tyskland. Systemet skall installeras från oktober 2012 i ett VIP B747-8 flygplan. Lufthansa Technik AG är ett av världens ledande completion centers kända för sin höga kvalitet.

Lufthansa Technik har sedan tidigare installerat Cair ™ System i fem olika VIP wide- och narrowbody flygplan. ” Vi är mycket glada över att vårt utmärkta samarbete fortsätter med Lufthansa Technik på detta nya flygplan ", kommenterar Peter Landquist, försäljnings och marknadschef på CTT Systems AB." Vårt Cair ™ säljer mycket bra på VIP marknaden", fortsätter Peter Landquist.

BBJ747-8 är det senaste och största flygplan som Boeing har byggt för VIP konfiguration. Att få ytterligare beställningar av CairTM System för denna typ av flygplan är en stor framgång för CTT.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 26 mars 2012
kl 08.00 (CET).