CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ system från L-3 Platform Integration baserade i Waco USA. Systemet skall installeras under 2013 i ett Boeing VVIP 747-8 flygplan. L-3´s VIP och Statschef completion center utför ombyggnadsarbeten av flygplanskabiner och liknande projekt.

Det här är den andra Cair™ system ordern från L-3 till ett B747-8 VVIP flygplan. Vi är mycket glada och stolta över att L-3 ännu en gång valt CTT som leverantör nu till sitt andra VVIP B747-8 flygplan.

”747-8 är det senaste och största flygplan som Boeing har byggt för VIP konfiguration. Att få ytterligare beställningar av Cair™ systemet för denna typ av flygplan är en stor framgång för CTT”, kommenterar Peter Landquist, försäljnings och marknadschef på CTT Systems AB."

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ systemet höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och CTTs Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350 där CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 juni 2012
kl 10.00 (CET).