CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från Greenpoint Technologies, Kirkland USA. Systemet skall installeras under våren/sommaren 2011 på ett Boeing BBJ3 VVIP flygplan. Greenpoint Technologies är ett av de ledande completion centers i USA.

”Som gensvar till vår kunds höga krav på kabin komfort är vi glada att kunna integrera CTTs Cair™ system i detta VVIP BBJ3 flygplan. CTT har varit mycket bra på att ge respons på våra ingenjörs- och supportkrav när vi utvärderade Cair™ systemet. Genom att addera BBJ3 till respektive bolags produkt sortiment når bolagen tillsammans en ny nivå inom denna marknad”, säger Mike Weisner, Chief Customer Engineer, Greenpoint Technologies.

”Detta är vår första beställning från Greenpoint Technologies och dessutom första gången vi skall leverera vårt Cair™ system till ett BBJ3 flygplan”, kommenterar Ulf Liljenberg, försäljnings och marknadschef på CTT Systems. ”Återigen har vi fått en beställning från ett för oss nytt completion center vilket vi är väldigt stolta över och vi har nu samarbete med de flesta av de marknadsledande completion centers i världen. VIP flygplansmarknaden är mycket aktiv för tillfället och ett flertal flygplan har den senaste tiden placerats för att bli utrustade”, fortsätter Ulf Liljenberg.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.