CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från Gore Design Completions, Texas USA. Systemet skall installeras på ett VIP Airbus A330-200 flygplan. Gore Design Completions är ett stort Completion Center som erbjuder högsta kvalitet på kabin ombyggnationer och relaterade tjänster.

”CTT är mycket stolta över att erhålla denna order från Gore Design vilket blir den andra i ordningen från dem. Vi är mycket belåtna med att få fortsätta att arbeta med Gore Design nu på detta nya prestigefyllda projekt ", säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing för CTT Systems.

"Gore Design är mycket glada över att återigen få arbeta med CTT. Vi hade en mycket stark och bra samverkan på ett tidigare projekt vilket var en drivande faktor för att välja dem igen. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans på detta nya spännande projekt ", säger Joe Barrett på Gore Design Completions.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 aug 2012
kl 11:00 (CET).