CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System direkt från en VIP operatör, för installation under hösten 2011, på ett Boeing B777 VIP flygplan.

”Detta är första gången vi får en beställning av vårt Cair™ System för installation i ett begagnat VIP flygplan vilket ger oss nya möjligheter framöver. Beställningen bevisar återigen att VIP marknaden för närvarande är väldigt stark och att Boeings B777 är ett flygplan att räkna med i VIP sammanhang”, kommenterar Ulf Liljenberg, försäljnings och marknadschef på CTT Systems

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.