CTT Systems AB har erhållit beställning på ett Cair™ System från BIZJET International Tulsa, USA. Systemet skall installeras hösten 2011 på ett Airbus A319 VIP flygplan.

”Detta är den första beställningen från BIZJET International och vi är väldigt stolta att få möjligheten att arbeta med BIZJET i detta och förhoppningsvis fler framtida projekt. Säger Peter Landquist, försäljnings och eftermarknadschef för CTT Systems. ”Marknaden för stora VIP flygplan är fortfarande stabil och vårt Cair™ är fortsatt efterfrågat” fortsätter Peter Landquist

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.