CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från Associated Air Center (AAC) i Dallas, USA. Systemet skall installeras under 2013 på ett Airbus A330-200 flygplan.

"Våra kunder är bland världens mest prominenta och distingerade, varför våra VIP projekt måste införliva det finaste som finns i kabinkomfortsystem", säger Patricio Altuna, Executive Vice President, Sales & Marketing. "Genom att använda CTTs Cair™ System får vi hjälp i att nå detta mål."

Detta är den fjärde ordern på Cair™ Systemet från Associated Air Center. Tidigare har AAC installerat Cair™ systemet i en B767-200, en A319 och en BBJ1 flygplan. ”Vi är mycket glada och stolta över att AAC också denna gång valt CTT att leverera Cair™ Systemet, nu till deras VIP A330-200”, säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing för CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

Standard Aeros Associated Air Center erbjuder världsklassnivå på projektledning och certifiering för att hålla projekten enligt tidplan och tillhandahåller branschledande erfarenhet av garanti och support efter leverans. Bolagets vertikalt integrerade, toppmoderna anläggning använder den mest avancerade tekniken i branschen tillsammans med en excellent support och överlägsen kundservice från början till slut.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 12 juni 2012
kl 14:00 (CET).