CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från AMAC Aerospace, Schweiz. Systemet skall installeras under 2012 på ett Boeing B777-300 VIP flygplan.

”Vi på AMAC Aerospace är väldigt nöjda med att få arbeta med CTT ännu en gång. Vi hade ett mycket bra samarbete med CTT under tidigare projektet vilket var en drivande faktor för att välja CTT även denna gång. Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans på detta nya och spännande projekt”, säger Tracey Hawthorne-Kurz Director Purchasing & Logistics på AMAC Aerospace.

”Detta är den tredje beställningen från AMAC Aerospace vilket är mycket tillfredsställande och särskilt intressant är det faktum att beställningen är den första för ett system till ett B777-300 flygplan”, vi har tidigare gjort system för B777-200 kommenterar Peter Landquist, försäljnings och marknadschef på CTT Systems. ”Vi är övertygade om att B777-200/300 kommer att bli ett mycket populärt flygplan inom VIP sektorn och har förhoppningar om att få fler order till denna flygplanstyp. Detta medför också att vi nu kommer att kunna erbjuda systemet till flygbolag som flyger B777-200 och -300, fortsätter Peter Landquist.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.