CTT Systems AB har blivit valda av det ryska bolaget JSC PDC Teploobmennik att leverera cockpit befuktare till Irkut`s MC-21 flygplansfamilj.

JSC PDC Teploobmennik, baserade i Nizhny Novgorod Ryssland, är systemleverantör av så kallat Integrated Air Management på MC-21 flygplanet. CTTs cockpit befuktare kommer att vara standardutrustning och installeras direkt i fabrik på samtliga MC-21 flygplan.

MC-21 flygplanet är under utveckling, med första flygning planerad under år 2015 och första leverans av flygplanet år 2017. Flygplanet tillverkas av Irkut och Yakovlev Design Bureau som ingår i United Aircraft Corporation (UAC) gruppen. Det tvåmotoriga MC-21 flygplanet kommer att byggas i tre olika storlekar för kort och medeldistanstrafik med en kapacitet mellan 150 och 210 passagerare. Flygplansprogrammet har totalt beställningar på 276 flygplan varav 175 är fasta beställningar.

”Vi är glada att man har valt att ha CTTs cockpit befuktare som standard på samtliga MC-21 flygplan, kommenterar CTTs VD Torbjörn Johansson”

Om Teploobmennik

JSC PDC “Teploobmennik” är ett av de ledande Ryska flygindustriföretagen specialiserade på design utveckling och tillverkning av Luftkonditionering system för flygplan. Tack vare sin unika kompetens och deras mer än 70-åriga erfarenhet blev JSC PDC “Teploobmennik” valda att leverera det Integrerade Air Management System och avisningssystemet för vingarna på MC-21 flygplanet.

Se också: www.teploobmennik.ru

Om Irkut and MC-21

JSC “IRKUT Corporation” är en av de ledande Ryska flygplanstillverkarna, och är ett dotterbolag till UAC (“United Aircraft Corporation” JSC), som är en leverantör i ett antal civila och militära flygplansprogram. De tillverkar också delar till Airbus flygplan.

МС21; "Магистральный Самолёт 21 века" – "Magistralny Samolyot 21 veka" – "Flygplan av det 21 århundradet"; är utvecklat I partnerskap med globala tillverkare av flygplans system och komponenter. Flygplanet utmanar den nya generationen av flygplan i segmentet 150 till 210 passagerare. Läs mer under http://www.uacrussia.ru/en/models/civil/ms-21/

OM CTT SYSTEMS

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabin befuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350 där CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 10 juli 2014 kl 09:50 (CET).