I juli 2008 tecknade CTT och det tyska företaget Nord-Micro ett Memorandum of Understanding rörande utveckling och leverans av Zonal Dryers och befuktare till Airbus nya A350 flygplan. CTT och Nord-Micro har nu slutfört förhandlingarna och signerat ett avtal. Det potentiella värdet av dagens avtal (inklusive eftermarknad) överstiger 300 miljoner USD beräknat över den fulla livslängden för flygplanstypen A350.

CTTs Zonal Drying system tillsammans med kabinbefuktare, benämnt ”Cair system”, kommer att erbjudas som option för att befukta delar av passagerarkabinen. Befuktare kommer också att erbjudas som option till flygbolagen för flygplanets cockpit och besättningarnas viloutrymmen.

”Jag är mycket stolt över våra fortsatta framgångar på de stora OEM-projekten. CTT är nu leverantör till A380, B787 och A350. Det är extra glädjande att befuktning av den mycket torra passagerarkabinen nu för första gången kommer att erbjudas på A350 flygplanet” kommenterar CTTs VD Torbjörn Johansson.

” Nord-Micro är en välrenommerad leverantör av kabintrycksreglersystem och ventilationssystem för stora kommersiella flygplan. Luftkvalitet och passagerarkomfort har alltid varit primära mål för Nord-Micro. Med befuktningssystem och Zonal Drying system för A350 flygplanet har vi nu adderat två viktiga produkter till vår portfölj. Vi är mycket glada att vi har valt CTT som partner och ser fram emot att tillsammans uppfylla kundernas förväntningar” säger Dr. Ulrich Raab, CEO för Nord-Micro AG & Co. OHG, Frankfurt Tyskland.