CTT Systems AB har erhållit en beställning från AERIA Luxury Interiors, San Antonio Texas. Systemet skall installeras i ett VIP Boeing BBJ1 flygplan. Installationen kommer att utföras under vintern 2014/2015.

'' Vi är mycket glada över att få arbeta med CTT i vårt nya utrustningsprojekt av ett VIP BBJ1 flygplan. Det är först gången vi installerar ett Cair™ system i ett BBJ1 VIP flygplan och vi är övertygade om mervärdet av Cair™ systemet för AERIA Luxury Interiors VIP-kunder ", säger Kory Fosheim, Program Manager på AERIA Luxury Interiors.''

"Det här är den första ordern vi har vunnit från AERIA Luxury Interiors och vi är glada över att börja arbeta med dem på detta nya VIP flygplan" säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing på CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare.

Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

Om CTT SYSTEMS

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 4 mars 2014
kl 09:30 (CET).