CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från PATS Aircraft Systems, i Georgetown USA. Systemet skall installeras hösten 2012 på ett Boeing BBJ3 VVIP flygplan. PATS Aircraft Systems är ett stort Completion Center som erbjuder kabin ombyggnationer och relaterade servicetjänster till Boeing BBJ, BBJ2 & BBJ3 flygplan.

”Vi är mycket tillfredsställda med att för första gången få möjligheten att arbeta med CTT i samband med vårt senaste projekt som är en BBJ3 VVIP installation. Vi är också mycket glada över att detta system kommer att erbjuda högsta komfort för våra kunder och vi inser väl det mervärde som Cair ™ systemet kommer att ge våra VIP kunder " säger Joseph Smith, Engineering Manager BBJ & Hanger Operations Programs.

”Detta är vår första order från PATS Aircraft Systems och vi är väldigt glada över att få jobba tillsammans med dem på detta nya BBJ3 flygplan”, kommenterar Peter Landquist, försäljnings och marknadschef på CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 4 april 2012 kl 13:15 (CET).