CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från AMAC Aerospace, Schweiz. Systemet skall installeras under hösten 2014 på ett Airbus A319 flygplan.

”Vi är mycket glada över att för sjätte gången erhålla en order från AMAC och att AMAC fortsatt väljer vårt CairTM System för sina kunders VIP flygplan, kommenterar Peter Landquist försäljnings och marknadschef på CTT Systems.

”AMAC är mycket nöjda med att ännu en gång få möjligheten att arbeta tillsammans med CTT. Vi har i tidigare projekt haft ett mycket bra samarbete vilket varit en avgörande faktor i valet av CTT. Vi ser verkligen fram emot att få arbeta med dem i detta nya spännande projekt " säger Tracey Hawthorne-Kurz Director Purchasing & Logistics på AMAC Aerospace.

OM CTT SYSTEMS

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabin befuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 30 april 2014 kl 08:30 (CET).